Op 17 februari is het aswoensdag en daarmee begint de veertigdagentijd – een tijd waarin christenen stil staan bij de lijdensweg van Jezus en uitkijken naar Pasen. Ook in de Kapelkerk willen we deze bijzondere tijd markeren, en daarom doen we met elkaar mee aan een speciaal veertigdagen-project: hier en nu. In de veertigdagentijd staan we stil bij de weg van liefde die Jezus voor ons is  gegaan. Een weg die Hem Zijn leven kostte. In de weg die Hij ons voorging, mogen wij Hem volgen. Maar hoe doe je dat in jouw leven hier en nu? In de serie ’40 dagen hier en nu’ leren we 8 levenslessen van Jezus om hier en nu bij stil te staan.

We werken in deze tijd ook weer samen met Hart voor Heerhugowaard. Dat betekent dat onze eigen predikant ds. Paul van der Velde afwisselend met de predikant van Hart voor Heerhugowaard, ds. Alrik Vos, de levenslessen van Jezus zal bespreken. Dat ziet er de komende tijd zo uit:

Zondag 21 februariTot zegen zijn (ds. Van der Velde)
Zondag 28 februariErop uit gaan (ds. Vos)
Zondag 7 maartSimpel leven (ds. Van der Velde)
Zondag 14 maartGul geven (ds. Van der Velde)
Zondag 21 maartLeren (ds. Vos)
Zondag 28 maartBidden (ds. Van der Velde)
Vrijdag 2 aprilOmkeren (ds. Van der Velde)
Zondag 4 aprilRusten (ds. Van der Velde)

Wil je ook mee doen met het project? Je kunt elke zondag de preek volgen via onze website. Ook kun je je aanmelden voor een dagelijkse podcast van 40 dagen hier en nu via hun website. We zien er uit om met elkaar naar Pasen toe te leven in deze bijzondere tijd!