Hallo geliefden (van de Heer Jezus Christus),

dit is een test om te kijken hoe een en ander werkt op deze site. Ds. Paul schrijft hier, nu nog vanuit Utrecht Leidsche Rijn. De bedoeling van deze blog is dat je kunt meelezen en -kijken naar wat ik als jullie predikant (to be) aan het doen ben.

Op dit moment zijn wij druk bezig om richting Alkmaar te vertrekken. Concreet betekent dit dat we een huis zoeken in Alkmaar en dat we die dan uiteindelijk ook kunnen kopen … dat blijkt nog allemaal niet mee te vallen. Het is erg fijn dat het CBZ en Henk Eilander meekijken en -denken. Er zijn al wel een aardig aantal dozen en spullen van ons in Alkmaar terecht gekomen. Hartelijk dank aan de families Van Veelen en Korterink bij wie we een en ander konden herbergen.

Inmiddels heb ik al een stapel brieven, mails en kaarten liggen waarin wij een heel aantal van jullie al beter leren kennen. Het is bijzonder leuk om al die brieven en kaarten door te lezen. We krijgen weer een beter beeld van de gemeente. Wat al die berichten doen, is dat ze ons nieuwsgierig maken natuurlijk. Het smaakt naar meer!

Binnenkort heb ik afspraken staan om alvast wat mee te kijken met het jeugdwerk en met de stuurgroep kringen. Ook ben ik met Ellen Westert aan de slag gegaan met het preekrooster voor volgend jaar. Ik heb er bijzonder veel plezier in om met collega’s samen prekenseries voor te bereiden en uit te voeren. Samen met ds. Alrik Vos heb ik al heel wat mooie plannen bedacht voor het najaar en de adventsperiode bijvoorbeeld. Ik ben ook heel benieuwd of we een derde collega in Arjo Riemer kunnen verwelkomen.

En ik hoop op zondag 17 mei voor te gaan in de dienst en dan ‘zie’ ik jullie weer. Hopelijk tot snel!

De vrede!