Alpha Cursus

op zoek gaan naar de zin van het leven

Alpha

Wat is Alpha: met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Tijdens ongeveer tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is bijna helemaal gratis! De enige bijdrage die we vragen is voor het eten: 4 euro per maaltijd.

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd en lijkt het je mooi om samen met anderen op zoek te gaan naar antwoorden meld je dan aan. De eerste avond is vrijblijvend en kun je nog een beetje ‘snuffelen’ en dan beslissen of je mee wil doen. We garanderen je mooie avonden!

Meer informatie

Voor vragen, meer informatie of opgave kun je via het formulier hiernaast een mail sturen naar Emmy Holsappel.

Je kunt ook meer informatie vinden op de site van Alpha Nederland.

13 + 3 =