KerkApp

Hier vind je de handleiding om je account te activeren, je eigen foto te plaatsen en hoe de KerkApp globaal werkt.
Maar ook informatie over wat we met Church Center en Planning Center kunnen doen.

Verzoek

Lees alle stappen voor de ‘Activatie’ goed door.
Ook als je een ervaren gebruiker van je telefoon bent en soepel een app installeert.

‘Notificaties uit zetten’

In bepaalde groepen (zoals de ‘nieuwsberichten’ groep) wil je misschien uitzetten dat je elke keer bij een reactie een notificaties (geluidje van een nieuw bericht) krijgt. Dit is -per groep waar je inzit- uit en aan te zetten. Hieronder de stappen hoe je dit moet doen.
Maar LET OP: Het lijkt ons onverstandig om ALLE berichten uit te zetten. Dan loop je de notificatie van nieuwe berichten mis.
Wij gaan er dus hierbij vanuit dat je wel een notificatie wil krijgen als er een NIEUW bericht door het communicatie team geplaatst wordt.

Instellen van de KerkApp

Met behulp van deze stappen is het eenvoudig om jouw account te activeren.

App installeren

De Church Center App is beschikbaar op elke mobiel en voor elk platform. Kies de juiste versie om de app te installeren.

App downloaden

Website

Church Center is ook via een webbrowser op elk apparaat met internet te gebruiken.
kapelkerk.churchcenter.com

App instellen

Hieronder kom je direct bij de uitleg over de installatie van de App en hoe je verschillende items zelf kunt instellen.

Belangrijk:

Tijdens deze activatie moet jij zelf aangeven welke gegevens voor andere gemeenteleden zichtbaar zijn. Omdat deze KerkApp in de plaats komt van de oude gemeentelijst, vragen we jullie om alle gegevens aan te vinken. We willen elkaar tenslotte kunnen bereiken voor onderling contact, zodat we goed met elkaar mee kunnen leven.

Als je in de toekomst opnieuw wil inloggen (op telefoon of laptop/PC) moet je de stappen 4 tot 6 herhalen.

Uitleg gebruik van de KerkApp Church Center

Jouw foto plaatsen

Om elkaar te herkennen is het fijn als we een gezicht bij de naam kunnen zien.
Dus het verzoek is om bij je eigen gegevens (en die van je kinderen) een recente foto te plaatsen. Zo leren we elkaar nog sneller (her)kennen.

Dit is meteen ook de vervanging van het oude smoelen-boek. Ook leuk dat je zelf een eigen foto kan en mag uitkiezen.

Volg deze stappen >>

De voordelen en mogelijkheden

Church Center

is onze KerkApp. Een omgeving waar we met elkaar communiceren, de agenda bijhouden en zaken regelen. Gemeente breed of binnen je eigen kring.

Zoek & Vind

Al onze zussen en broers kunnen we vinden in de app, evenals hun namen, adressen, mailadressen en telefoonnummers.

Herkennen

Wij zijn een grote gemeente dus is het fijn als je ook een gezicht ziet bij een persoon. In de KerkApp staan veel foto’s van je gemeenteleden.

Huishouden

Alle leden zijn ook bij een ‘huishouden’ geplaatst. Heb je de juiste persoon gevonden dan kun je zien bij welk gezin hij/zij hoort en wie er nog meer bij dat gezin horen.

Agenda

Activiteiten in onze gemeente zijn hier te vinden. We proberen diensten, activiteiten en andere gelegenheden hier te plaatsen zodat ze voor iedereen inzichtelijk zijn.

Berichten

Berichten, aankondigingen en mededelingen (zowel bestuurlijke als sociale) worden op dit platform geplaatst. Bij sommige kun je zelf ook reacties plaatsen.

Planning Center

Planning Center is het achterliggende platform waar de ledenadministratie in staat. Planning Center wordt beheerd door het Kerkelijk Bureau de Scriba en enkele beheerders.

Diensten

De organisatie van diensten wordt omvangrijker. Voorganger, kosters, organist, band, tech-team en kinderdienst hebben allemaal een taak. Het effectief plannen hiervan kan via Planning Center.

Leden

De oude ledenadministratie is in Planning Center geplaatst. Naast de NAW gegevens wordt hier meer info verwerkt. Zoals datums van doop, belijdenis, huwelijk etc. etc.

Privacy

Het is natuurlijk van belang dat onze gegevens veilig zijn. Met Planning Center hebben we een verwerkers overeenkomst afgesloten die voldoet aan de AVG wetgeving.