[featured_image]
Downloaden
Download is available until [expire_date]
  • Versie
  • Downloaden 40
  • Bestandsgrootte 85.41 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 2 april 2023
  • Laatst geüpdatet 3 april 2023

Profielbeschrijving van de ambten

De kerkenraad van de Kapelkerk Alkmaar bestaat uit predikant, pastorale ouderlingen, diakenen, jeugdouderlingen en de commissie bestuurlijke zaken (CBZ) die bestaat uit 2 bestuurlijk ouderlingen, waarvan er een de rol van voorzitter heeft, en een bestuurlijk diaken.
In dit document vindt u, vind je, de beschrijving van de verschillende ambten in de kerkenraad, zogenaamde profielen.
Deze profielen kunt u lezen als u benieuwd bent wat er van de betreffende ambtsdrager verwacht wordt, wat het werk inhoudt en ook de praktische kant van het werk; hoeveel tijd kost het werk van een kerkenraadslid.
Het doel van de profielen is om meer en ook praktische informatie en inzicht te geven. Maar ook om te onderzoeken of het ambt, en welke dan, iets voor u, voor jou kan zijn. Daarnaast is het te gebruiken als er een talstellingsprocedure aankomt. Dan kunt u de profielen gebruiken om te bedenken welke gemeenteleden u in welk profiel vind passen en wellicht daardoor meer hulp te hebben bij het opgeven van namen.
Heeft u, heb jij, nog vragen over de verschillende ambten, zijn er toch nog onduidelijkheden?
Voel je je geroepen en geënthousiasmeerd voor een functie in de kerkenraad? Je kan er mee terecht bij uw, bij jouw, ouderling of diaken. De kerkenraadsleden zijn meer dan bereid uitleg te geven en het gesprek aan te gaan over hun werk.

de kerkenraad,
April 2023